Μπισκότα με κακάο, καρύδια και αμύγδαλα

Μπισκότα με κακάο, καρύδια και αμύγδαλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα πούδρα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Αλέθετε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα καρυδόψιχας μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Τα υπόλοιπα, τα χοντροκόβετε με το μαχαίρι. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε το μείγμα με τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτετε στο μείγμα των αβγών μαζί με την πούδρα αμυγδάλων και τα ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε 1-2 κουταλιές νερό. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί. Την ανοίγετε κατόπιν με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες,σε χοντρό φύλλο, με πάχος 5 χιλ. Με ροδελάκι ή μαχαίρι, κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 4,5 x 4,5 εκ. και τα μεταφέρετε με σπάτουλα, σε βουτυρωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα, ταψί. Τα πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Τα πιέζετε για να κολλήσουν στην επιφάνεια. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή: AB

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..