Μεγάλα σοκολατένια μπισκότα με ρευστή σοκολάτα

Μεγάλα σοκολατένια μπισκότα με ρευστή σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 120 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια για τη γέμιση

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Σταματάμε το χτύπημα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. Τους τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο του κάθε δίσκου λίγα κομμάτια από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το καλύπτουμε με έναν άλλο δίσκο πιέζοντας περιφερειακά να κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή: AB

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Some text some message..