Τάρτα με κάστανο και γκανάζ σοκολάτας

Τάρτα με κάστανο και γκανάζ σοκολάτας

Περιγραφή

Τάρτα που κάνει εντύπωση. 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά 
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη 

Για το πουρέ κάστανου:

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35%
  • 120 γρ. πάστα κάστανου
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% 
  • 5 ml ρούμι μαύρο 

Για την γκανάζ σοκολάτας:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 3 αβγά 
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35%
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%

Πώς το κάνουμε:

Για τη βάση: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά. Για την γκανάζ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μπολάκι και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα. Αφού λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Καλύπτουμε την τάρτα μας μέχρι επάνω και ψήνουμε στους 180οC για 20 με 25 λεπτά. Για το πουρέ κάστανο: Σε ένα μίξερ με φτερό βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Αφού έχει κρυώσει η τάρτα με το γκανάζ φούρνου, βγάζουμε τον πουρέ κάστανο από το ψυγείο και με έναν τρίφτη χοντρό ρίχνουμε ξύσμα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή: ΑΒ.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..