Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

Περιγραφή

Πρωτότυπη ιδέα και απίστευτα νόστιμή. Συγγραφέας Κατερίνα Εμμανουήλ

Τι χρειαζόμαστε:

Για το μπράουνις

  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι 
  • 350 γρ. ζάχαρη 
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
  • 110 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 

 

Για την υπόλοιπη τούρτα

  • 340 γρ. μίνι snicker’s κομμένα σε μικρά κομμάτια και χωρισμένα σε 3 ίσα μέρη 
  • 600 ml. σιρόπι σοκολάτας 
  • 250 γρ. σαντιγί 
  • 1 1/2 κούπες φιστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένη
  • 1/4 κούπας γάλα 
  • 600 ml. σιρόπι καραμέλας 

Πώς το κάνουμε:

Για το μπράουνις, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ στα μικροκύματα για 2 λεπτά, στην πιο δυνατή σκάλα. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντάς το καλά στο μείγμα. Σε ένα ταψί 25εκ. x 35εκ. βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Για το παγωτό, αναμείξτε το γάλα, το τυρί την κρέμα, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τη σαντιγί, ανακατέψτε πάλι και βάλτε το στην άκρη. Σύνθεση: Σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών βάλτε στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Προσοχή να εξέχουν από τα τοιχώματα, διότι πιθανότατα η τούρτα να γίνει πιο ψηλή από το ύψος της φόρμας. Τοποθετήστε μία στρώση μπράουνις στη βάση. Βάλτε ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και την πρώτη δόση με τα snicker’s. Τοποθετήστε από πάνω το μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο και προσθέστε άλλη μία στρώση μπράουνις. Βάλτε πάλι ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και τη δεύτερη δόση με τα snicker’s. Ρίξτε και το υπόλοιπο μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για, περίπου, 3 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς. Όταν έχει παγώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί. Διακοσμήστε με σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας, αφήνοντας να τρέξει γύρω από την τούρτα. Ρίξτε διάσπαρτα και την τρίτη δόση με τα snicker’s και λίγο ακόμα σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας και είναι έτοιμο. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Tip: Για να κόψετε σε ομοιόμορφα κομμάτια την τούρτα, βουτήξτε το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό και εν συνεχεία κόψτε τα κομμάτια που θέλετε.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..