Μους σοκολάτας γάλακτος και λευκής

Μους σοκολάτας γάλακτος και λευκής

Περιγραφή

Ανάλαφρη και δροσερή μους σοκολάτας γάλακτος ή/και λευκής βασισμένη στην συνταγή του Άκη, με κάποιες παραλλαγές και έξτρα πινελιές.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 125 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • μπισκότα γεμιστά για σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά κι αφού πάρει μία βράση το κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Παράλληλα έχουμε βάλει τις ζελατίνες στο νερό κι αφού κρυώσει το γάλα λίγο το μοιράζουμε ισόποσα σε δύο μπολ και ρίχνουμε από μία ζελατίνη (αφού την έχουμε στραγγίξει με τα χέρια μας από το νερό). Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζελατίνη στο κάθε μπολ μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Κόβουμε κομματάκια τις σοκολάτες. Ρίχνουμε την λευκή στο ένα μπολ με το χλιαρό μείγμα γάλακτος-ζελατίνης και την γάλακτος στο άλλο αντίστοιχα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το κάθε μείγμα να κρυώσει λίγο και έπειτα ρίχνουμε την μισή σαντιγί στο ένα μπολ και την υπόλοιπη στο άλλο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφριά το κάθε μείγμα μέχρι να ενωθεί η σαντιγί με την σοκολάτα. Αρχίζουμε να στήνουμε ρίχνοντας στον πάτο κάθε ποτηριού θρυμματισμένο μπισκότο της αρεσκείας μας, από πάνω ρίχνουμε μους, μπισκότο και πάλι μους και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με μπισκότο. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο και τα αφήνουμε το λιγότερο 4 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογίες είναι ακριβώς αυτές που προτείνει ο Άκης στην συνταγή του και δεν πειραματίστηκα να τις αλλάξω. Προτείνω όμως φυτική σαντιγί γιατί στέκεται πολύ καλύτερα η μους.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Some text some message..