«Το Πιο Συγκλονιστικό Πράγμα Που Έμαθα, Αφού Επιβίωσα Από Μια Καρδιακή Προσβολή Στα 37 Μου»

«Το Πιο Συγκλονιστικό Πράγμα Που Έμαθα, Αφού Επιβίωσα Από Μια Καρδιακή Προσβολή Στα 37 Μου»

Είμαι μια πολύ δραστήρια γυναίκα – εργάζομαι έως αργά το βράδυ και ταξιδεύω συνεχώς για τη δουλειά μου σε συνέδρια, αλλά και για τον σχεδιασμό εμπορικών εκθέσεων. Πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν παρατήρησα ένα τσούξιμο στο στήθος μου σε περίοδο που η δουλειά μου ήταν ιδιαίτερα έντονη, πίστεψα τους γιατρούς που είπαν ότι ήταν απλά άγχος και ότι έπρεπε να χαλαρώσω περισσότερο.

Έπειτα ένα πρωί το 2008, σε ηλικία 37 ετών, ξύπνησα με έντονο πόνο στο στήθος, το σαγόνι, το κάτω μέρος της πλάτης και το αριστερό χέρι. Πήγα με το ζόρι να δουλέψω ούτως ή άλλως, αλλά όταν είπα στο αφεντικό μου πώς ένιωθα, είπε ότι έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο αμέσως.

Αποδείχθηκε ότι έπαθα καρδιακή προσβολή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήξερα ότι ο παππούς μου είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή, αλλά δεν κατάλαβα μέχρι δύο ημέρες αργότερα ότι κι εκείνος ήταν τότε 37 ετών!

Κατά τη διάρκεια των μηνών ανάρρωσής μου, έμαθα ότι σχεδόν όλοι οι συγγενείς από την πλευρά της μητέρας μου είχαν καρδιακές παθήσεις ή υπέφεραν από υψηλή χοληστερίνη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Έτσι άρχισα να κάνω αλλαγές στη ζωή μου. Εκείνη την εποχή, παρόλο που διατηρούσα ένα υγιές βάρος, δεν έδινα μεγάλη προσοχή στο φαγητό που έτρωγα. Τώρα τρώω περισσότερο ψάρι και καταναλώνω κόκκινο κρέας μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ξεκίνησα επίσης γιόγκα και αναρρίχηση.

Μετά από την καρδιακή προσβολή, η μαμά μου, μου ζήτησε να μην μιλήσω γι ‘αυτό. Στην οικογένειά μου, δεν είναι κάτι που συζητείται. Αλλά εγώ δεν μπορούσα απλά να σιωπήσω, γιατί η ιστορία μου ήταν μια ευκαιρία να βοηθήσω άλλους ανθρώπους.

Τώρα, είμαι εθελόντρια στο American Heart Association’s Go Red, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες κινδύνου και το οικογενειακό ιστορικό τους. Παρόλο που είναι άβολο να αναφέρουμε το παρελθόν, είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια υγιή καρδιά στο μέλλον.

Νομίζετε ότι παθαίνετε καρδιακή προσβολή; Εάν αισθάνεστε δυσφορία στο στήθος, τον ώμο, το σαγόνι, το λαιμό, το χέρι ή την πλάτη, ναυτία, ζάλη, ή δύσπνοια, ενεργήστε γρήγορα. Καλέστε το 166 αμέσως-το ιατρικό προσωπικό μπορεί να αρχίσει να σας φροντίζει αμέσως μόλις φτάσει.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..