Αγόρι 7 ετών αγκαλιάζει τον τάφο της μαμάς του που έχασε από καρκίνο τραχήλου της μήτρας όταν ήταν μόλις ενός έτους

Αγόρι 7 ετών αγκαλιάζει τον τάφο της μαμάς του που έχασε από καρκίνο τραχήλου της μήτρας όταν ήταν μόλις ενός έτους

Οι εικόνες που ακολουθούν πραγματικά σπαράζουν καρδιές.

Δείχνουν ένα αγοράκι 7 ετών να καθαρίζει και να περιποιείται με αγάπη και φροντίδα τον τάφο της μητέρας του. Ο μικρός Kieran έχασε τη μητέρα του όταν ήταν μόλις ενός έτους.

Πρόκειται για την 26χρονη Liane Roberson, που το 2011 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η νεαρή γυναίκα άφησε πίσω της δύο παιδιά, τον 7χρονο σήμερα Kieran και τη μεγαλύτερη αδερφούλα του Abby. Τα παιδιά, συνεχίζουν να πηγαίνουν στον τάφο της μαμάς τους ακόμη και σήμερα, 6 και περισσότερα χρόνια από το χαμό της.

Ο Kieran κάθε φορά που φροντίζει τον τάφο της μαμάς του νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια. Θεωρεί ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά κι ότι έτσι η μαμά του θα νιώθει όμορφα. Το μικρό αγόρι δε θυμάται τη μητέρα του, δεν έχει ούτε μία έστω θολή εικόνα της, γιατί ήταν μωρό όταν εκείνη πέθανε. Παρ’ όλα αυτά, αποδεικνύει ότι η αγάπη του για εκείνη υπάρχει ριζωμένη βαθιά μέσα στην καρδούλα του.

Η οικογένεια της 26χρονης Liane αποφάσισε να δημοσιεύσει τις συγκινητικές αυτές φωτογραφίες, ως μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες να κάνουν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις. Στόχος της οικογένειας είναι να μη στερούνται τα παιδιά τη μητέρα τους εξαιτίας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η αδελφή της Liane Sam, δήλωσε ότι θέλει οι άνθρωποι να δουν το αποτέλεσμα της παραμέλησης τη υγείας κι όλες οι γυναίκες να κάνουν ανά τακτά διαστήματα τεστ Παπ.

Ο μικρός Kieran, ήταν μωρό όταν η μητέρα του ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο στο τελικό στάδιο

Όταν η αδερφή της 26χρονης διάβασε μια έρευνα, που αποκάλυπτε ότι τα ποσοστά των γυναικών που κάνουν τεστ Παπ είναι τα χαμηλότερα που υπήρξαν ποτέ, δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook. Ήταν μια προσπάθεια να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να βάλουν την πρόληψη στη ζωή τους.

Η Liane Roberson με τον γιο της Kieran

Αν η Liane είχε κάνει εγκαίρως ένα τεστ Παπ, τώρα ίσως η ιστορία της να είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Ο έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μπορεί να σώσει ζωές, λέει η αδερφή της. Προτρέπει όλες τις γυναίκες να πάνε στο γιατρό και να πάρουν και τις κόρες τους μαζί. Όπως λέει, είναι μια αμήχανη εξέταση αλλά κρατάει μόνο 10 λεπτά και μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές.

Η Leane Roberson, η οποία άφησε πίσω της επίσης κι έναν σύζυγο, τον Grant, πέθανε τον Νοέμβριο του 2011 μετά από μια γενναία μάχη κατά της επάρατου νόσου.

Loading...

Η Liane Roberson, απεικονίζεται εδώ με τον σύζυγό της και δύο τους παιδιά, πριν τον πρόωρο θάνατό της το 2011

Μετά τη δημόσια κοινοποίηση των φωτογραφιών στο facebook, η αδερφή της 26χρονης δηλώνει ότι έλαβε πολλά μηνύματα από γυναίκες που ευαισθητοποιήθηκαν και πήγαν να κάνουν τεστ Παπ. Μάλιστα πολλές από αυτές προέτρεψαν φίλες και συγγενείς τους να κάνουν το ίδιο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..