Γοητευτικές πτυχές της Πόλης σε έκθεση φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Γοητευτικές πτυχές της Πόλης σε έκθεση φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, το...
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και την Αγιορειτική Εστία παρουσιάζει, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, την έκθεση ιστορικής φωτογραφίας «Η Κωνσταντινούπολη των Jean Pascal Sebah ανδ Polycarpe Joaillier (1890 - 1900) από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ».
goiteutikes-ptuxes-tis-polis.jpg

Γέφυρα, Κεράτιος Κόλπος, Κωνσταντινούπολη

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου, πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας, εντυπωσιάζοντας το κοινό της πόλης. Αυτή τη φορά, μεταφέρεται για να παρουσιαστεί στον φυσικό της τόπο, την Κωνσταντινούπολη, οι κάτοικοι της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά το αρχειακό υλικό των δύο φωτογράφων, που αποτύπωσαν με τον φακό τους εντυπωσιακές, άγνωστες και άκρως γοητευτικές πτυχές της Πόλης της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα.
goiteutikes-ptuxes-tis-polis.jpg

Σκεπαστή Αγορά

Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 φωτογραφίες των Jean Pascal Sebah (1872-1947) και Polycarpe Joaillier (1848-1904), οι οποίοι δημιούργησαν το φωτογραφικό εργαστήριο Sebah & Joaillier και ασχολήθηκαν κυρίως με τη φωτογράφιση της Κωνσταντινούπολης και της Αιγύπτου.

Σκοπός της δουλειάς τους, ήταν η παραγωγή εντυπωσιακών φωτογραφικών λευκωμάτων, τα οποία προορίζονταν να πωληθούν σε επισκέπτες από τη Δύση που γοητεύονταν από το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία του παρελθόντος.

goiteutikes-ptuxes-tis-polis.jpg

Μονή Παντοκράτορος, ΚωνσταντινούποληΩστόσο, σε κάποιες από τις φωτογραφίες, εμφανίζονται δείγματα της πρόθεσης των φωτογράφων για τη δημιουργία όχι μόνο ντοκουμέντων αλλά και έργων τέχνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..