Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι βάζοντας ένα μανταλάκι στο αυτί θα συνέβαινε αυτό!!!

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι βάζοντας ένα μανταλάκι στο αυτί θα συνέβαινε αυτό!!!

Αυτή η εκπληκτική μέθοδος απαλλαγής από τον πόνο είναι τόσο απλή όσο το να τοποθετείς ένα μανταλάκι στο αυτί .

Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που τρέχει με το παραμικρό πόνο στο γιατρό. Αντιθέτως προτιμώ να σκέφτομαι ότι έχω περισσότερο τον έλεγχο του σώματος μου, όπως όταν κάνω τεντώματα για να απαλύνω τον πόνο χωρίς καν να σηκωθώ από την καρέκλα.

Οπότε όταν είδα αυτή τη μοναδική μέθοδο για να απαλύνω τον πόνο χρησιμοποιώντας τα αυτιά μου, ήμουνα λίγο σκεπτική αλλά και περίεργη.

Η πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος Helen Chin Lui γράφει » κάθε αυτί αντιστοιχεί σε ένα πλήρες χάρτη του σώματος από νευρικές απολήξεις και πολλαπλές συνδέσεις με το νευρικό σύστημα .» Παρά το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να αντικαθιστά σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή , σίγουρα θα την δοκιμάσω, είτε με ένα μανταλάκι ή με τα δάχτυλα μου απλά.

Καθένα από τα 6 αυτά διαφορετικά σημεία του αυτιού συνδέεται με πόνο ή ενόχληση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.Ασκώντας πίεση σε κάθε σημείο, μπορείς να απαλύνεις αυτούς τους πόνους.

clothespin ear reflexology chart

 Αρχικά βρείτε ποιο κομμάτι του σώματος σας προκαλεί ενοχλήσεις

clothespin ear reflexology chart

Η άνω μεγάλη περιοχή του αυτιού(1) συνδέεται με την πλάτη και τους ώμους. Βάζοντας ένα μανταλάκι για περίπου ένα λεπτό μειώνεται αρκετά το «σφίξιμο». Δοκίμασε το αρκετές φορές μέσα σε μία μέρα για να μειώσεις τον πόνο σε πλάτη και ώμους.

clothespin ear reflexology chart

Το αμέσως επόμενο σημείο(2) είναι αυτό που συνδέεται με τα όργανα του σώματος, Εννοείται βέβαια ότι αν αντιμετωπίζεις έντονου εσωτερικούς πόνους , πρέπει να συμβουλευτεις γιατρό. Αλλά για μικροενοχλήσεις , χρησιμοποίησε ένα μανταλάκι ή τα δάχτυλα σου, στο σημείο αυτό. Μπορεί να σου δώσει την εσωτερική γαλήνη που ψάχνεις.

clothespin ear reflexology chart

Το άνω μεσαίο σημείο του αυτιού(3) , είναι συνδεδεμένο με του πόνους και το » σφίξιμο» των συνδέσμων . Βάζοντας πίεση ,με ένα μανταλάκι ή με τα δάχτυλα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση . Χρόνια προβλήματα σίγουρα απαιτούν μια επίσκεψη στο γιατρό, αλλά γιατί να μην δοκιμάσεις και αυτή την τόσο απλή μέθοδο;

Loading...

clothespin ear reflexology chart

Το κάτω μεσαίο σημείο του αυτιού(4) , είναι συνδεδεμένο με το ιγμόρειο και το λαιμό.

clothespin ear reflexology chart

Το σημείο πάνω από το λοβό του αυτιού(5) είναι κυρίως συνδεδεμένο με τη χώνεψη . Η πίεση σε αυτό το σημείο βοηθάει σε προβλήματα χώνεψης και μικροενοχλήσεις στο στομάχι.

clothespin ear reflexology chart

ο χαμηλότερο σημείο(6), ο λοβός , είναι το σημείο που συνδέεται με δύο από τα πιο σημαντικά σημεία του σώματος, το κεφάλι και την καρδιά. Η πίεση σε αυτό το σημείο μπορεί να απαλύνει τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους , όπως και να μειώσει την ανεπιθύμητη πίεση του κεφαλιού.

επιμέλεια: Τίνα Θ.

fumara.gr

loading...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..