10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία που ίσως σας ενδιαφέρουν

10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία που ίσως σας ενδιαφέρουν

10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία που ίσως σας ενδιαφέρουν

Δυσθυμία: Μια ύπουλη διαταραχή - Ποια είναι τα συμπτώματα
Η επίμονη καταθλιπτική διαταραχή, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν δυσθυμία, είναι μια μορφή κατάθλιψης που χαρακτηρίζεται από χρόνια κόπωση, χαμηλή ενέργεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αλλαγές στην όρεξη, ή τον ύπνο.

Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης;
Οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ποικίλουν από άτομο σε άτομο και σπανίως εντοπίζονται.  Η συνηθέστερη αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι τα φάρμακα ανάμεσα από τέσσερις κατηγορίες αντικαταθλιπτικών.

Διατροφή ενάντια στην κατάθλιψη – Οι συστάσεις του ψυχιάτρου
Τα άτομα με κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές ασθένειες συχνά παρουσιάζουν διατροφικές ελλείψεις –όπως έλλειψη βιταμίνης D– Η αποκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση.

10 εξομολογήσεις ενός ατόμου με κατάθλιψη
H Ella Ceron μοιράζεται 10 πράγματα που θα ήθελε να ξέρουν άπαντες αναφορικά με τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Ο λόγος των ίδιων των ατόμων με την εμπειρία της κατάθλιψης έχει ιδιαίτερη σημασία για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών.

5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον με κατάθλιψη Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε νιώσει λύπη ή στενοχώρια παροδικά, για μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. 

Μελαγχολική κατάθλιψη: Το τεστ των 8 ερωτήσεων
Η κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά είναι μια μορφή μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής στην οποία επικρατεί η μελαγχολική διάθεση.

Πώς καταλαβαίνεις ότι μπορεί να έχεις κατάθλιψη;
Όταν διαιωνίζεται, το βάσανο καταλήγει στην ασθένεια που φέρει την κοινή ονομασία: "κατάθλιψη". Για την περίπτωση που δεν είναι απόλυτα κατανοητό, θα ήθελα να τονίσω ότι η κατάθλιψη δεν είναι η θλίψη. Η κοινή χρήση των όρων, χωρίς να ορίζεται με σαφήνεια η διαφορά τους, αποτελεί μεγάλο λάθος και πηγή πολλών παρανοήσεων. Η κατάθλιψη είναι ασθένεια ψυχολογικής προέλευσης, και περιλαμβάνει μεν διαταραχή της ψυχικής κατάστασης του ατόμου, υπερβαίνει όμως κατά πολύ το σύμπτωμα αυτό.

5 ολιστικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη
Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας και κλινικής υπνοθεραπεύτριας Pettina Stanghon

Πώς να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη… χωρίς φάρμακα!
Ιχθυέλαιο και κρόκος Κοζάνης. Γυμναστική τρείς με πέντε φορές την εβδομάδα. Διαλογισμός και γιόγκα. Βελονισμός. Φωτοθεραπεία. Το ημερολόγιο «διάθεσης».

Η βιολογία της ψυχικής ισορροπίας: εγκέφαλος, έντερο και άγχος
Αυτή τους η επιρροή γίνεται εμφανής από την παιδική μας ηλικία με την ύπαρξη του πονόκοιλου. Πόσες φορές δεν θέλαμε να πάμε στο σχολείο επειδή πονούσε η κοιλιά μας; 

ΔΩΡΕΑΝ | Οδηγός «Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας»
Ο οδηγός αυτός αναλύει τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανθρώπινη, υποστηρικτική και πρακτική βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι προσφάτως υπέστησαν πλήγμα από μία κρίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..