Το κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη

Το κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ρώμης  που μένουν πάντα χαραγμένα στη μνήμη των τουριστών είναι το Castel Sant’Angelo, που...
λανθασμένα αποκαλείται «κάστρο των αγγέλων«, η σωστή μετάφραση είναι «Κάστρο του Αγίου Αγγέλου».
.jpg
Ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί δραματικά από όταν το μνημείο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Άγγελοι και Δαίμονες. Αλλά αυτό το τεράστιο κάστρο στη δεξιά όχθη του Τίβερη, ένα βήμα μακριά από το Βατικανό,  έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στο video games Assassin Creed.
1.jpg
.jpgΟι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας  Αδριανού το 125 μ.Χ. και ολοκληρώθηκαν από τον Αντωνίνο το 139. Εκτός του ότι είναι ένα μασωλείο, δηλαδή ένα ταφικό μνημείο για τον Αδριανό και τη σύζυγός του Sabina, το Castel Sant’Angelo στεγάζει τα λείψανα αρκετών Ρωμαίων αυτοκρατόρων, συμπεριλαμβανομένων Μάρκου Αυρήλιου και του Καρακάλλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει ένας μυστικός διάδρομος, που το ενώνει με το Βατικανό. Ο διάδρομος Pasetto di Borgo δεν είναι ανοιχτός στο κοινό, αλλά μάθετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως έξοδος διαφυγής κάποιων Παπών κατά την διάρκεια δύσκολων στιγμών.
1.jpg
Το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο, ως φυλακή και κατέληξε το 1925 να αποτελεί ένα μουσείο με δωμάτια είναι γεμάτα από συλλογές ζωγραφικής και έργα τέχνης. Μπορώ να πω ότι εσωτερικά το κάστρο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά η θέα είναι εκπληκτική και συχνά οργανώνονται και συναυλίες.

Η γέφυρα μπροστά από το κάστρο είναι πολύ όμορφη και τα αγάλματα στα αριστερά και τα δεξιά την κάνουν ακόμα πιο τέλεια για φωτογραφίες!

Τέλος, το κάστρο των αγγέλων, όπως και άλλα μνημεία, κάθε πρώτη κυριακή του μήνα έχει δωρεάν είσοδο. Τέλος, μετά την επίσκεψη μπορείς να κατευθυνθείς προς το Βατικανό, είναι λιγότερο από 10 λεπτά μακριά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..