Ενας «θησαυρός» στη σοφίτα της Οντρεϊ Χέπμπορν -Πολυτελή φορέματα και προσωπικά αντικείμενα στο «σφυρί» [εικόνες]

Ενας «θησαυρός» στη σοφίτα της Οντρεϊ Χέπμπορν -Πολυτελή φορέματα και προσωπικά αντικείμενα στο «σφυρί» [εικόνες]

Σενάρια, πολυτελή φορέματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα της Οντρεϊ Χέπμπορν, τα οποία βρίσκονταν σε μία σοφίτα στην Ελβετία, θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο.  

Πρόκειται για περισσότερα από 500 αντικείμενα, τα οποία θα πουληθούν σε δημοπρασία του οίκου Christie's την επόμενη εβδομάδα. «Η μητέρα μου δεν ήταν συλλέκτρια, αλλά κρατούσε αντικείμενα για συναισθηματικούς λόγους», εξήγησε στο AFP ο γιος της ηθοποιού, Λούκα Ντότι.  

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι πολυτελή φορέματα, των οίκων Givenchy και Valentino, αλλά και μία στολή ταυρομάχου από το 1964. Δημιουργίες οι οποίες θα κάνουν σε λίγες, όπως σχολίασε ο γιος της Σον Χέπμπορν Φερέρ.

Επίσης, στο «σφυρί» θα βγουν διάφορες βαλίτσες, μεταξύ των οποίων και μία φθαρμένη μαύρη που εκτιμάται ότι ήταν εκείνη με την οποία έφτασε η Χέπμπορν το 1948 στο Λονδίνο, με υποτροφία ως μπαλαρίνα, πριν γίνει μία από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς.

Ακόμη, πωλείται το σενάριο της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις», το οποίο περιλαμβάνει «κομμένες» σκηνές, όπως και άλλα σενάρια με τις χειρόγραφες σημειώσεις της Χέπμπορν. Στο «σφυρί» θα βγει και ένας πίνακας που ζωγράφισε η ίδια, την εποχή που ήταν έγκυος στον Λούκα Ντότι, αλλά και μία θήκη πούδρας με τα αρχικά της.

Η οικογένειά της όμως αποφάσισε να μην πουλήσει κάποια άλλα αντικείμενα από τη σοφίτα, για συναισθηματικούς λόγους. Ανάμεσά τους οικογενειακές φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της ηθοποιού, όπως και το Οσκαρ της για την ταινία «Διακοπές στη Ρώμη».

Φωτογραφίες: AP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..