Τα τρόφιμα που δεν βάζουμε ποτέ στο μπλέντερ -Για να μην χαλάσουν και να μην το καταστρέψουν [εικόνες]

Τα τρόφιμα που δεν βάζουμε ποτέ στο μπλέντερ -Για να μην χαλάσουν και να μην το καταστρέψουν [εικόνες]

Το μπλέντερ είναι για πολλές γυναίκες ο βασιλιάς της κουζίνας τους. Ψιλοκόβει, αλέθει, κάνει τα πάντα, ετοιμάζοντας smoothies και σάλτσες.

Βέβαια, δεν είναι λίγες εκείνες που το χρησιμοποιούν στο μέγιστο και βάζουν σε αυτό υλικά που δεν θα έπρεπε.

Για να μην καταστρέψετε το μπλέντερ σας, καλό θα ήταν μην βάζετε αυτά τα τρόφιμα μέσα.

Παγάκια

Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, καλύτερα μην βάλετε παγάκια καθώς θα ξεθωριάσει η λεπίδα. Αν θέλετε να φτιάξετε smoothie, χρησιμοποιήστε ελαφρώς αποψυγμένα φρούτα ή θρυμματισμένο πάγο.

Λιωμένες πατάτες

Οι λεπίδες είναι πολύ δυνατές για να δημιουργήσουν τη βελούδινη υφή που επιθυμείτε. Αντ΄αυτού, το δυνατό ανακάτεμα θα απελευθερώσει πολύ άμυλο και θα δώσουν μια κολλώδη υφή.

Ζύμη

Αν προσπαθείτε να φτιάξετε ψωμί ή μπισκότα, το μπλέντερ δεν θα σας βοηθήσει στη ζύμη, καθώς θα κάνει πιο σκληρή την υφή της και δεν θα βοηθήσει στην ομογενοποίηση των υλικών. Καλύτερα χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να αφήσουν κολλώδη υπολείμματα στις λεπίδες του μπλέντερ, οι οποίες εκτός του ότι θα σας δυσκολέψουν στο πλύσιμο, μπορούν να το χαλάσουν.

Φωτογραφίες: Pexels & Pixabay

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..