Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών νότια της Σικελίας στη Μεσόγειο, επειδή απειλείται από την ακτοφυλακή της Λιβύης και οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση καταστούν δυσκολότερο το έργο της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε γνωστό ότι η δραστηριότητα του πλοίου της Prudence διακόπτεται, αλλά οι γιατροί και εθελοντές της θα συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο τους συνεργαζόμενοι με τη SOS Mediterranee και το πλοίο Aquarius.

«Πρόκειται να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι στη θάλασσα και να παγιδευτούν πολλοί άλλοι στη Λιβύη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΓΧΣ, Λόρις ντε Φιλίππι, ο οποίος σημείωσε ότι «πέρυσι η ακτοφυλακή πυροβόλησε 13 φορές εναντίον του πλοίου μας και αυτό συνέβη σε μια κατάσταση πολύ πιο ήρεμη σε σύγκριση με τη σημερινή».

Αναστέλλουμε τις επιχειρήσεις μας διότι αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι η απειλητική συμπεριφορά της λιβυκής ακτοφυλακής είναι πολύ σοβαρή… δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..