"Οχι" στην αποφυλάκιση της Ηριάννας είπε το Εφετείο

Απορρίφθηκε η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. 
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2) καθώς δύο δικαστές είχαν τη γνώμη  ότι  θα πρεπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Την ίδια τύχη με αυτής της Ηριάννας επιφύλαξε το δικαστήριο και για τον 33χρονο Περικλή, ο οποίος επίσης καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ίδια υπόθεση που αφορά στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Παρά το γεγονός ότι η δική του αίτηση αναστολής είχε ως βασικό στοιχείο μιά αυτοάνοση νόσος με την οποία διαγνώστηκε από το 2010, το δικαστήριο και νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός, έκριναν πως δεν αποτελεί λόγο για την πιθανολόγηση υπερμετρης βλάβης.

Μάλιστα, στην εισαγγελική αγόρευση έγινε δεκτό ότι επιβαρυντικος παράγοντας της νόσου είναι το καπνισμα, παθητικό ή ενεργητικό. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι "η παραμονή του σε καταστημα κράτησης δεν έρχεται σε αντίθεση με την αντιμετώπιση και τη μεριμνα που πρέπει να λαμβάνεται για την προστασία της υγείας του. Σε περίπτωση που εμφανιστεί επιδεινωση της νόσου ειναι δυνατή η αμεση αντιμετώπισή της με τη μεταγωγή σε νοσοκομείο της περιοχής" και προσθεσε πως και αυτός ειναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..