Θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά; Διαβάστε αυτή την έρευνα

Θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά; Διαβάστε αυτή την έρευνα

"Φανταστείτε  αυτό. Είναι ένα Σαββατιάτικο πρωινό με ζεστό φθινοπωρινό ήλιο. Έχετε ένα φλιτζάνι καφέ, ένα βιβλίο και μια απλή καρέκλα. Το καλύτερο από όλα: είστε μόνοι. Η οικογένειά σας, οι συγκάτοικοι, τα παιδιά είναι αλλού και τρεις ώρες χωρίς διακοπή έχετε στη διαθεσή σας".
Αυτή είναι η εισαγωγής μιας έρευνας με θέμα την ανάπαυση που προσπαθεί να εντοπίσει με ποιο τρόπο ξεκουραζόμαστε καλύτερα. 
Η μελέτη έδειξε ότι για οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκουράζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όταν πραγματοποιούν την όποια δραστηριότητα μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής ακόμα της μοναξιάς. 
18.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η ανάγνωση είναι γι αυτούς, η πιο ξεκούραστη δραστηριότητα .
Η παραμονή στο φυσικό  περιβάλλον ενώ είμαστε μόνοι, ακούγοντας μουσική, χωρίς ουσιαστικά να κάνουμε τίποτα,  πήρε  τη δεύτερη θέση στην έρευνα .
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και οι  δέκα πρώτες ξεχωριστές δραστηριότητες που επέλεξαν οι συμμετέχοντες, εκτελούνται όταν είμαστε μόνοι, όπως ανέφεραν οι ερευνητές στα προκαταρκτικά ευρήματά τους. 

Ενα ακόμη εύρημα έχει επίσης  ενδιαφέρον. Οι κοινωνικές δραστηριότητες, όπως να συνανιόμαστε με φίλους, να τρώμε με την οικογένειά μας , τοποθετούνται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα  σε χαμηλότερο επίπεδο.  

Η έρευνα που ήταν ηλεκτρονική  χρηματοδοτήθηκε από την Wellcome, μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση με επίκεντρο την υγεία."
qz.com

Πηγή: www.enallaktikos.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..