«Σφίγγα» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα -Δεν θα υπάρξει κοινή ανάλυση βιωσιμότητας χρέους

«Σφίγγα» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα -Δεν θα υπάρξει κοινή ανάλυση βιωσιμότητας χρέους

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά εκείνος προτίμησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη… Ζιμπάμπουε, παρά να ανοίξει τα χαρτιά του Ταμείου για την Ελλάδα.

«Η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για την ελάφρυνση Χρέους», περιορίστηκε να σημειώσει ο Γ. Μάρει, δικαιώνοντας το προσωνύμιο «σφίγγα», που του έχει αποδοθεί. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ορισμένη ημερομηνία συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, προκειμένου να κριθεί αν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε, επίσης, ότι Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους θα εκπονηθεί και θα δημοσιευθεί μόνο όταν το ΔΝΤ θα είναι έτοιμο να ανάψει πράσινο φως για το ελληνικό πρόγραμμα- «είναι κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες» έσπευσε να συμπληρώσει- ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια περί κοινού DSA (Debt Sustainability Analysis)με την ΕΚΤ και τον ESM.

Ο Γ. Μάρει απέφυγε επιμελώς και όλες τις… κακοτοπιές ήτοι τις δύσκολες ερωτήσεις για τα θέματα που «καίνε». Συγκεκριμένα:

Δεν πήρε θέση, ούτε απάντησε επί της ουσίας για τα όσα είπε η Κ. Λαγκάρντ στο Νταβός για το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα και τις παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίες

Δεν σχολίασε επί της ουσίας τις παραδοχές των stress tests, παρά μόνο ότι αποτελούν σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων

Δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Ντέκλαν Κοστέλο για την ανάγκη εποπτείας των μεταρρυθμίσεων σε βάθος ως και 10 ετών και παρέπεμψε στις γενικής εφαρμογής διαδικασίες εποπτείας των οικονομιών όλων των μελών του ΔΝΤ, με επιτόπιους ελέγχους και έκδοση Ετήσιων Εκθέσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..