Ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Β» από «Β-», διατηρώντας θετικό το outlook.

Σύμφωνα με το capital.gr, η αγορά ομολόγων έχει εδώ και καιρό προεξοφλήσει τόσο την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's όσο και την θετική έκβαση στο Eurogroup της Δευτέρας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

Το βλέμμα στρέφεται τώρα στη Fitch Ratings, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις δικές της εκτιμήσεις για το αξιόχρεο της Ελλάδας στις 16 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης στις 18 Αυγούστου του 2017 είχε αναβαθμίσει την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα σε "Β-" από "CCC", με θετικό το outlook.

Είχε προηγηθεί, σχεδόν δύο μήνες πριν, στις 23 Ιουνίου, η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's σε Caa2 από Caa3 και η αναθεώρηση του outlook σε θετικό από σταθερό, στον απόηχο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Η αξιολόγηση της Ελλάδας παραμένει στην ίδια βαθμίδα καθώς τον προηγούμενο Οκτώβριο ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης δεν επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..