Χωρίς μεγάλες προσδοκίες το σημερινό EuroWorking Group

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες το σημερινό EuroWorking Group

Με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση η συνεδρίαση του EuroWorking Group σήμερα το απόγευμα, αν και δεν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων, κρίνεται κρίσιμη.

Και αυτό γιατί θα γίνει μια αποτύπωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τον μποναμά Τσίπρα και την προσωρινή αναστολή των μέτρων για το χρέος.  Εκτιμάται ότι στο σημερινό EuroWorking Group θα αποσαφηνιστεί κατά πόσο  μπορούν να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες της αξιολόγησης και να κλείσει σύντομα ώστε να προχωρήσουν τα μέτρα με το χρέος.

Ηδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αρχής γενομένης από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ξεκίνησε την προσπάθεια για ξεπάγωμα των διαδικασιών και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σημερινή συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες υπήρξε σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πάντως η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Αθήνα μετά τις Χριστουγεννιάτικες παροχές της κυβέρνησης στους συνταξιούχους και την κρίση που προκλήθηκε αποτυπώνεται στη διαρροή που έγινε μέσω του πρακτορείου ΜΝΙ του μηνύματος που στέλνουν τα μέλη του Eurogroup.

To πρακτορείο με δύο αναρτήσεις του στο Twitter σημειώνει ότι το Eurogroup θα στείλει σαφές μήνυμα στην Αθήνα να παραμείνει προσηλωμένη στα της συμφωνίας. Το μήνυμα της Ευρωομάδας θα είναι πως πρέπει «να μείνει προσηλωμένη στη συμφωνία και τους κανόνες» γράφει το πρακτορείο.

Πηγή: www.iefimerida.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..