Εξελίξεις με δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ποιοι και γιατί τον γάζωσαν. Τι αναζητούν οι Αρχές

Εξελίξεις με δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ποιοι και γιατί τον γάζωσαν. Τι αναζητούν οι Αρχές

Γιατί δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο;

Μπροστά σε μυστήριο για δυνατούς λύτες βρίσκεται η Αστυνομία, με την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Χθες, περίπου στις 7 το απόγευμα δύο άγνωστοι εμφανίστηκαν ως πελάτες σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ζαφειρόπουλο, τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και τον τραυμάτισαν θανάσιμα μέσα στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού του γραφείου.

Οι έρευνες ανοίγουν σε έναν ευρύ κύκλο και οι αστυνομικοί σκανάρουν όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός δικηγόρος.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τις σημειώσεις του και το κινητό του, για το ραντεβού που κανόνισε για χθες στο γραφείο στην Ασκληπιού και έμελλε να είναι το τελευταίο.

Ταυτόχρονα αναζητούν στοιχεία στις κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, ενώ κρίσιμο ρόλο παίζουν οι περιγραφές του συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος μίλησε με τους δράστες.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία. Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Πρόκειται για δικηγόρο που είχε ασχοληθεί με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..