Ραγδαίες εξελίξεις – Εκλογές Γερμανία: Καταρρέει ο Τσίπρας, πότε πάει σε εκλογές

Ραγδαίες εξελίξεις – Εκλογές Γερμανία: Καταρρέει ο Τσίπρας, πότε πάει σε εκλογές

Γιατί καταρρέει ο Τσίπρας μετά τις Γερμανικές εκλογές; Ποιο αφήγημα του δυναμιτίζεται;

Ποια η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών στην Ελλάδα;

Ραγδαίες εξελίξεις και στο εωτερικό της Ελάδος προκαλεί ήδη το αποτέλεσμα των Γερμανικών Εκλογών.

Εφόσον δεν μπουν οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στην νέα κυβέρνηση και σχηματισθεί τρικομματική κυβέρνηση, Μέρκελ, Φιλελεύθερων και Πράσινων, όλα πλέον είναι στο «αέρα» σε ότι έχει να κάνει με το Ελληνικό ζήτημα.

Είναι βέβαιο πως η Τρίτη Αξιολόγηση είναι σχεδόν απίθανο να κλείσει, η πολιτική στάση της νέας Γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος θα σκληρύνει περαιτέρω – κυρίως λόγω της δεδηλωμένης, αρνητικής, θέσης των Φιλελευθέρων για το πρόγραμμα της Ελληνικής διάσωσης – ενώ θα ατονίσει μετα την αναταραχή που ήδη υπάρχει στην Ευρώπη και ο μηχανισμος Εποπτείας – Επιτήρησης της χώρας.

Από σήμερα ανοίγει ένας κύκλος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και στο εσωτερικό της Ελλάδος που είναι πολύ πιθανό στους επόμενους μήνες να καταλήξει μέχρι και σε πρόωρες κάλπες τον Χειμώνα ή την Άνοιξη του 2018.

Κυρίως γιατί αυτή η εξέλιξη δυναμιτίζει το αφήγημα Τσίπρα «βγαίνουμε απ τα Μνημόνια και την Επιτήρηση», και την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πλέον χωρίς κανέναν φυσικό πολιτικό σύμμαχο. Και στην Γερμανία και συνολικά στην Ευρώπη.

Αφήστε που δεν είναι διόλου απίθανο και ο ίδιος Τσίπρας, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ξαναφορέσει το γνωστό κοστούμι «Go Back κυρία Μέρκελ…», εάν αντιληφθεί πως δεν θα έχει καμια πιθανότητα να γυρίσει το παιχνίδι.

Το «σκληρό ροκ» τώρα αρχίζει και για την Ελλάδα. Προσδεθείτε!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..