6 σημάδια που αποδεικνύουν ότι οι φίλες σου προσπαθούν να σε απομακρύνουν

6 σημάδια που αποδεικνύουν ότι οι φίλες σου προσπαθούν να σε απομακρύνουν

Σου έχει τύχει να έχεις μια φίλη που να έχετε περάσει πολλά μαζί και μετά από λίγο καιρό απλά χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερα προφανής λόγος να κόψατε κάθε επαφή; Το να χτίσεις μια φιλία στο σχολείο μπορεί τώρα να σου φαίνεται εύκολο, όμως στην πραγματικότητα το να βρεις κάποιον να εμπιστεύεσαι είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που το τέλος μιας φιλίας είναι μονόπλευρο, επειδή απλώς μια φίλη σου προσπάθησε διακριτικά να κρατήσει αποστάσεις. Δε χρειάζεται βέβαια και όλες οι φιλίες να τελειώσουν με τσακωμούς ή κακίες οπότε ίσως η απομάκρυνση να ήταν μια καλή τακτική, όχι όμως χωρίς κάποια εξήγηση. Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσεις όλα εκείνα τα σημάδια τα οποία προμηνύουν ότι μια φίλη σου προσπαθεί να κόψει κάθε επαφή και το κάνει με ύπουλο τρόπο. 

1. Βρίσκει συνέχεια δικαιολογίες για να μην βρεθείτε 

Την παίρνεις τηλέφωνο για να βρεθείτε και η απάντησή της είναι πως δεν την αφήνει η μαμά της; Ναι κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι ψέματα, όταν όμως της έχεις προτείνει αρκετές εναλλακτικές και δεν μπορείτε να τα βρείτε σε καμία, τότε μάλλον κάτι συμβαίνει. Ειδικά αν φαίνεται πως έχει βγει αρκετές φορές με άλλες φίλες της -γιατί ποιος μπορεί να κρυφτεί από το Facebook ή το Instagram; 

2. Σνομπάρει οτιδήποτε και να της προτείνεις

Όλη η τακτική αυτή λειτουργεί λίγο σαν αντίστροφη ψυχολογία. Για παράδειγμα, "Δεν ήξερα ότι σου αρέσουν αυτά τα πράγματα" ή 'Καλά στα αλήθεια θέλεις να πας σε αυτό το πάρτι;". Στην ουσία σνομπάρει εσένα και όχι πραγματικά τις επιλογές σου. Απλώς δε θέλει να πάει μαζί σου σε αυτά που της προτείνεις. 

3. Προσποιείται ότι θέλει να βρεθείτε αλλά το ακυρώνει τελευταία στιγμή 

Αν έχετε κανονίσει πολλές φορές και οι περισσότερες -αν όχι όλες- έχουν ακυρωθεί, τότε απλώς προσπαθεί να σε αποφύγει απλώς δεν ξέρει πως να σου το πει. Επομένως, καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση μαζί της στα ίσα. 

4. Ανακαλύπτεις μια... αντίζηλο στο Instagram ή στο Facebook 

Αυτό το group chat που ανακάλυψες στο οποίο δεν είσαι μέσα; Ή οι ανέμελες φωτογραφίες στο Instagram που τη δείχνουν αγκαλιά συνέχεια με μια άλλη κοπέλα που ούτε τη γνωρίζεις; Και τη στιγμή που είχε ακυρώσει εξόδους σας πολλές φορές; Μάλλον έχει ήδη βρει αντικαταστάτρια και δεν έχει το σθένος να στο πει. 

5. Ξεχνάει να σου πει να έρθεις 

Αυτό το πάρτι που είχε καταλάβει όλη την αρχική σου στο Instagram; Ήθελε να στο πει αλλά... το ξέχασε ή νόμιζε ότι στο είπε. Σκέψου όμως ότι αν σε ξέχασε έτσι, μήπως θέλει γενικά να σε ξεχάσει; 

6. Καθυστερεί να σου απαντήσει στα μηνύματα 

Δεν μιλάμε για μια και δύο φορές αλλά για μια κατάσταση που συμβαίνει σχεδόν συνέχεια. Ούτε κι εσύ μπορεί να μην απαντάς αμέσως στα μηνύματα, όμως δεν το έχεις κάνει και σύστημα. Μήπως τότε σε αποφεύγει; 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο φίλος μου με αποφεύγει. Τι να κάνω;


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..