Όλο και λιγότερο γυμνάζονται τα παιδιά

Όλο και λιγότερο γυμνάζονται τα παιδιά

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στη γυμναστική, κάτι που προκαλεί ανησυχίες τόσο στους επιστήμονες, όσο και στους γονείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, ο αριθμός των παιδιών που ασκούνται μια ώρα ημερησίων έχει κατά 40% στις ηλικίες μεταξύ των 5 έως 12 ετών. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι τα παιδιά στην τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου που εκτελούν τα συνιστώμενα 60 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης αγγίζει μόνο το 17%.

Μάλιστα το στοιχείο αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, εάν σκεφτεί κανείς ότι στην Αγγλία, όπου διεξήχθη η έρευνα, το 1/3 των παιδιών που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο είναι υπέρβαρα.

Εκτός από τα σωματικά οφέλη η έρευνα συνδέει τη σωματική δραστηριότητα με τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών. Χαρακτηριστικά, στην έρευνα που συμμετείχαν 1.000 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, οι γονείς τους αναγνώρισαν ότι η ενεργητικότητα τα έκανε να αισθάνονται πιο ευτυχισμένα (79%), πιο σίγουρα (72%) και πιο κοινωνικά (74%).

Μια από τις διαπιστώσεις της έρευνας, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η γενική ευτυχία που αισθάνονται τα παιδιά μειώνεται όσο μεγαλώνουν. Για παράδειγμα, το 64% των παιδιών ηλικίας 5-6 ετών δήλωσαν ότι αισθάνονται πάντα ικανοποιημένα σε σχέση με το 48% των παιδιών στην ηλικία των 11.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε ακόμα:

Από ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να ξεκινούν ένα σπορ;

 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..