Κουνουπίδι με κάρι και σταφίδες

Κουνουπίδι με κάρι και σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και αλατίζουμε.Αφαιρούμε το κουνουπίδι και βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε το ζωμό κάρι, τις σταφίδες και το κουνουπίδι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.Για το ζωμό κάρι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σκόρδο, το λέμον γκρας και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά.Ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κότας και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά.Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε από σήτα.για 4 άτομα ΥΛΙΚΑΓια το πιάτο:

800 γρ. κουνουπίδι ωμό, σε φέτες

800 γρ. ζωμό κάρι

60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν

40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο , ψιλοκομμένο

40 γρ. σταφίδα

4 φύλλα βασιλικό

40 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

Για το ζωμό κάρι:

40 γρ. ελαιόλαδο

325 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

25 γρ. σκόρδο, σκελίδες

25 γρ. λέμον γκρας, χοντροκομμένο

5 γρ. κάρι

170 γρ. ντομάτα, σε χοντρά κομμάτια

160 γρ. γάλα καρύδας

1,3 κιλά ζωμό κοτόπουλο

Mια μερίδα 400g περιέχει:

Θερμίδεςkcal 667 33%

Λιπαρά 49g 70%

Κορεσμένα λιπαρά 16g 80%

Σάκχαρα 0g 0%

Νάτριο 2,2g 92%

Φυτικές Ίνες 3,5g 15% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal)

 

Πηγή: www.ourlife.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..