Σκλήρυνση κατά πλάκας: "Οι νευρολόγοι με καθησυχάζουν αλλά εγώ φοβάμαι..."

Σκλήρυνση κατά πλάκας:

Αναγνώστης μας ρωτά: Καλησπέρα σας Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι 36 χρόνων 7 Νοεμβρίου του 2015 παρουσίασα οπισθοβολβική νευρίτιδα στο αριστερό μάτι με αποτέλεσμα να χάσω την όραση μου και τα χρώματα για δύο εβδομάδες Υποβλήθηκα σε θεραπεία με ενδοφλέβια κορτιζόνη και η όραση μου έχει επανέλθει στα 910 αυτή την στιγμή και τα χρώματα επίσης Στις 17 Νοεμβρίου 2015 υποβλήθηκα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου η οποία ηταν καθαρή Οπτικα πεδία με σκοτώματα στο αριστερό μάτι Τον Απρίλιο του 2016 τα οπτικά πεδία ήταν φυσιολογικά Στις 20 Ιουλίου 2016 υποβλήθηκα σε επαναληπτική τομογραφία εγκεφάλου η οποία ήταν και πάλι καθαρή και χωρίς καμία συγκριτική αλλαγή Επίσης η νευρολογική κλινική εξέταση κατα διαστήματα ήταν άριστη σε δύο νευρολόγους Εδώ και τρεις βδομάδες όταν σκύβω τον αυχένα μου προς τα μπρος ηλεκτρίζεται το δεξί μου χέρι Οχι πάντα συνήθως όταν κάθομαι πολυ ώρα με το χέρι λυγισμένο για πολλή ώρα για κάποια δευτερόλεπτα Ο ηλεκτρισμός γίνεται μόνο στο δεξί χερι και δεν τον νοιώθω από τον αυχένα παρά μόνο στο χέρι παρόλο που γινεται όταν τον σκύβω μετά από πολλή ωρα συνήθως Επίσκεψη σε δύο νε υρολόγους πάλι με άριστη νευρολογίκη εξέταση και πάλι Να πω ότι γενικά εχω πολλή κακη στάση του σώματος Επίσης εξετάσεις αίματος σε όλες εντος φυσιολογικών ορίων Οι νευρολόγοι με καθυσηχάζουν αλλά εγώ φοβάμαι πολυ ότι έχω το σημείο lhermitte και με αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχω σκληρυνση κατά πλάκας Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα 

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ευάγγελος Κατσαρός, Νευρολόγος MD

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχετε αντιμετωπίσει αρκετά καλά έως τώρα την όλη κατάσταση και είστε αρκετά αναλυτικός με τις ενέργειες που κάνατε γι αυτό Εκείνο που δεν αναφέρατε να έχετε κάνει και θα έπρεπε οπωσδήποτε κατά τη γνώμη μου είναι η μαγνητική τομογραφία στην Αυχενική και την Θωρακική μοίρα της Σπονδυλικής στήλης (ΑΜΣΣ και ΘΜΣΣ) από την αρχή της εμφάνισης των συμπτωμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα είστε περισσότερο ασφαλής σχετικά με την υπόθεσή σας. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να έχετε επαφή με κάποιον νευρολόγο για επανέλεγχο σε τακτά διαστήματα κάποιων μηνών για παρακολούθηση. Ευάγγελος Κατσαρός Νευρολόγος MD


Πηγή: www.boro.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..