Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκύπριων στην ΑΟΖ

Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκύπριων στην ΑΟΖ

 

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων σε περιοχή «ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet στο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της.

Μάλιστα αναφερόμενη στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής όπου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3, η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» (σ.σ την Παρασκευή). 

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο -όπως υποστηρίζει- ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης» (Πέμπτη). 

capture_490.jpg?itok=J3aTY5SJ

«Ο ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο Ιταλό καπετάνιο Μαρσέλο Ζίνια που έβαλε ρότα στα τουρκικά πολεμικά πλοία. Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» σημειώνεται στο δημοσίευμα. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..