«Είμαι ο επόμενος;»: Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λ. Οίκο, διαμαρτυρία κατά της οπλοκατοχής [εικόνες & βίντεο]

«Είμαι ο επόμενος;»: Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λ. Οίκο, διαμαρτυρία κατά της οπλοκατοχής [εικόνες & βίντεο]

Δεκάδες μαθητές, ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Λευκοί Οίκο. Κάποιοι με αμερικανικές σημαίες, άλλος με ένα πλακάτ με ένα απλό, αλλά σοκαριστικό ερώτημα: «Είμαι ο επόμενος;».

Μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, οι μαθητές έκαναν αυτή τη διαμαρτυρία, απαιτώντας από τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει μέτρα κατά της οπλοκατοχής, στον απόηχο του μακελειού με τους 17 νεκρούς στη Φλόριντα.

Οι έφηβοι έμειναν ξαπλωμένοι για τρία λεπτά, όσα περίπου χρειάστηκε ο δράστης του μακελειού για να αγοράσει ένα αυτόματο όπλο. «Προστατέψτε τα παιδιά, όχι τα όπλα», «Τι θα γίνει με τα δικαιώματα των παιδιών μας;», έγραφαν μερικά από τα πλακάτ που κρατούσαν, ενώ κάποιος διάβαζε τα ονόματα των 17 θυμάτων της επίθεσης στο σχολείο.

Οταν σηκώθηκαν, κάποιοι φώναζαν «Ντροπή σας», «Αφοπλίστε το μίσος» και «Οχι άλλοι θάνατοι», κοιτάζοντας προς τον Λευκό Οίκο.

«Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσουμε τον θυμό μας και τη σημασία του να γίνει επιτέλους μια αλλαγή και να υπάρχει έλεγχος της οπλοκατοχής στην Αμερική», τόνισε η 16χρονη Ελα Φέσλερ. «Κάθε ημέρα όταν χαιρετάω τους γονείς μου, ξέρω ότι μπορεί να μην τους ξαναδώ», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: AP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..