Ιατρικό σοκ: Παρασιτικά σκουλήκια εντοπίζονται στο μάτι γυναίκας (Photos)

Ιατρικό σοκ: Παρασιτικά σκουλήκια εντοπίζονται στο μάτι γυναίκας (Photos)

 

Έντονη ανησυχία στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία μολύνθηκε από παρασιτικά σκουλήκια -τα οποία έως σήμερα θεωρούνταν ότι προσβάλλουν μόνο τα βοοειδή.

worms_1.jpg?itok=sZsVfFmq

Την ανακάλυψη την έκανε η ίδια η γυναίκα από το Όρεγκον, όταν ένοιωσε τσούξιμο στο μάτι το οποίο δεν υποχωρούσε. Βάζοντας το χέρι της κάτω από το βλέφαρο προσπάθησε να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που την ενοχλούσε και τράβηξε ένα μικρό διαφανές σκουλήκι.

worms_2.jpg?itok=Yn0n9Gd1

Τρομαγμένη άρχισε να ψάχνει το μάτι της και σε διάστημα δύο ημερών έβγαλε άλλα έξι παράσιτα, οπότε και επισκεφθηκε πανικόβλητη το νοσοκομείο και οι γιατροί τελικά αφαίρεσαν συνολικά 14 σκουλήκια που παρασιτούσαν το μάτι της.

worms_3.jpg?itok=2YFXGSIP

Η μελέτη των παρασίτων απέδειξε ότι πρόκειται για το σκουλήκι Thelazia gulosa που προσβάλλει τα μάτια των βοοειδών στη βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την κεντρική Ασία και την Αυστραλία, αλλά δεν είχε εντοπιστεί ποτέ σε άνθρωπο.

Τα παράσιτα αυτά είναι επικίνδυνα, καθώς προκαλούν ενόχληση και σε ακραίες περιπτώσεις τύφλωση. Οι γιατροί εικάζουν ότι η επιμόλυνση στη γυναίκα έγινε στη διάρκεια διακοπών της στην Αλάσκα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..