Ιταλία για την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ: Για την ώρα αναζητούμε διπλωματικές λύσεις - Πληροφορίες για αποστολή φρεγάτας

Ιταλία για την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ: Για την ώρα αναζητούμε διπλωματικές λύσεις - Πληροφορίες για αποστολή φρεγάτας

 

Κλιμακώνεται η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, με την Ιταλία να φαίνεται να ακολουθεί την τακτική του βελούδινου γαντιού σε σιδηρά γροθιά.

Συγκεκριμένα, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να στέλνει η Ιταλία στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες το γεωτρύπανο SAIPEM 12000, όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εφημερίδα La Repubblica.

Η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του NATO «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.

Πάντως, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ιταλική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι επί του παρόντος λαμβάνονται μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο, και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες.

Η ίδια πηγή, όταν κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες για αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, σημείωσε πως δεν έχει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο.

’Ολες οι ενέργειες γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ασφαλώς σε άμεση επαφή με την κυπριακή κυβέρνηση, σημείωσε η ίδια πηγή.   Ερωτηθείσα για τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε πως όλα τα πιθανά κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και «λαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε διπλωματικό επίπεδο», σημειώνοντας, παράλληλα, πως «δεν είμαστε οι μόνοι που ενεργούμε επί αυτού του θέματος».   Πληροφορίες: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..