Ο Τζεφ Σέσιονς απαντά σε ερωτήματα για την «ρωσική ανάμειξη» στις αμερικανικές εκλογές του 2016

Ο Τζεφ Σέσιονς απαντά σε ερωτήματα για την «ρωσική ανάμειξη» στις αμερικανικές εκλογές του 2016

«Σφυροκόπημα» δέχεται από τους Δημοκρατικούς ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για να απαντήσει σε ερωτήματα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον κατηγοριών πως είπε ψέματα για τις επαφές μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών. 

Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ρωτήσουν τον Σέσιονς για παλαιότερες δηλώσεις του, όταν και είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για τις συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της ρωσικής πλευράς. 

Οι δηλώσεις του στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο αλλά και τον Οκτώβριο αμφισβητήθηκαν μετά τις κατηγορίες εναντίον του πρώην συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής -του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Παπαδόπουλου- σχετικά με ψευδή κατάθεσή του στο FBΙ. 

Σε επιστολή τους προς τον Σέσιονς στις 7 Νοεμβρίου, οι δημοκρατικοί που είναι μέλη της επιτροπής ξεκαθάρισαν ότι θα ρωτήσουν τον υπουργό για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε. «Σας παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες επειδή περιμένουμε τις απαντήσεις σας» έγραφαν στην ίδια επιστολή. 

Ο Σέσιονς έχει αρνηθεί ότι είχε κάποια εμπλοκή στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ ενώ την ίδια ώρα ότι παραπλάνησε το Κογκρέσο. Είπε, επίσης, ότι οι δηλώσεις στις οποίες ορκίστηκε είναι όλες αληθείς. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..