Φάταχ και Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία συμφιλίωσης στο Κάιρο

Φάταχ και Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία συμφιλίωσης στο Κάιρο

Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Φάταχ και της Χαμάς υπέγραψαν στο Κάιρο μια συμφωνία συμφιλίωσης τερματίζοντας έτσι μια μακρόχρονη ρήξη ανάμεσα στις δύο αντίπαλες Παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η συμφωνία υπεγράφηπαρουσία αξιωματούχων των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών έπειτα από συνομιλίες που διεξήχθησαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές στη Γάζα δήλωσαν εξάλλου πως η Φατάχ και η Χαμάς συμφώνησαν να παραδώσουν την 1η Νοεμβρίου το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να λειτουργεί υπό την προεδρική φρουρά του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Η Φάταχ, το κίνημα του Αμπάς που έχασε τον έλεγχο της Γάζας το 2007 από τη Χαμάς, υποστηρίζει πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα θα πρέπει να ελέγχεται από τους προεδρικούς φρουρούς υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστής ως EUBAM, και όχι από τους εργαζομένους που συνδέονται με τη Χαμάς και οι οποίοι το ελέγχουν αυτή τη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..