Ώρα Αποφάσεων: Προκλητικά χαριστική η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ώρα Αποφάσεων: Προκλητικά χαριστική η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προκλητική και χαριστική χαρακτηρίζει τη σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η Ώρα Αποφάσεων, όπως αναναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή. «Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια για να μη συσσωρεύονται χρέη σε βάρος του ελληνικού λαού και για να υπάρξει, επιτέλους, σύγχρονος σιδηρόδρομος στη χώρα μας, ολοκληρώνεται σήμερα με τον χειρότερο, από οικονομικής άποψης, τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ώρα Αποφάσεων υποστηρίζει ότι το συνολικό τίμημα της πώλησης στην ιταλική εταιρεία Ferrovie, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2016, ήταν 45 εκατ. ευρώ, ενώ ανακοινώθηκε ότι είχε αποθεματικό 40 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα μείνει στους αγοραστές το ποσό των 25 εκατ. ευρώ με συνέπεια το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας να ανέλθει στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

«Μόλις προχθές, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να επιχορηγήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή τους Ιταλούς αγοραστές, με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ από ζημίες που έπαθε η εταιρεία την περίοδο που έκλεισε, λόγω του προσφυγικού, η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης (Δεκέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016), δηλαδή πριν την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έτσι, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι το τίμημα των 340 εκατ. ευρώ στο οποίο ήθελαν να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν εξευτελιστικό, την πουλάει σήμερα με το συνολικό ποσό των 8 (οκτώ) εκατομμυρίων ευρώ (!) και μάλιστα σε πανηγυρική τελετή στην Κέρκυρα, με την παρουσία του κ. Τσίπρα και του Ιταλού πρωθυπουργού», επισημαίνει η Ώρα Αποφάσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..