Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή

Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες -Ο Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή

Να αποδοθούν για μια φορά ευθύνες όχι μόνο επιχειρησιακές αλλά και πολιτικές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελληνικό. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τις παραλίες της Αττικής που μαύρισαν από την πετρελαιοκηλίδα προκειμένου να δει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ολιγωρία των Αρχών, που είχαν ως αποτέλεσμα το τεράστιο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

«Ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, η ΝΔ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί». Σημειώνοντας ότι υπάρχουν «βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα», ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι; Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι; Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποίηθηκαν όλα τα σκάφη του λιμενικού, όπως έπρεπε;».

«Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..