«Όχι» Μέρκελ σε νέο ντιμπέιτ με τον Σουλτς

«Όχι» Μέρκελ σε νέο ντιμπέιτ με τον Σουλτς

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε το αίτημα του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς για ένα νέο ντιμπέιτ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Άνγκελα Μέρκελ συμμετείχε ευχαρίστως σε μία τηλεοπτική μονομαχία. Αυτό το μοντέλο έχει καθιερωθεί και σε αυτό ας μείνουμε», δήλωσαν οι συνεργάτες της Καγκελαρίου.

Νικητής στο πρώτο ντιμπέιτ η Μέρκελ

Ικανότερη, συμπαθέστερη και πιο πειστική βρήκαν την καγκελάριο Μέρκελ στην πρώτη προεκλογική τηλεμαχία οι Γερμανοί, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς κρίθηκε πιο επιθετικός και πιο κοντά στον πολίτη.

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της τηλεμαχίας, το 55% θεώρησε συνολικά πειστικότερη την 'Ανγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ του Μάρτιν Σουλτς τοποθετήθηκε το 35%. Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το 48% βρήκε πειστικότερη την Καγκελάριο, ενώ το 36% τον ηγέτη του SPD.

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, η κ. Μέρκελ κρίθηκε πιο αξιόπιστη με 49% έναντι 29% του κ. Σουλτς, πιο ικανή με 64% έναντι 20%, πιο συμπαθής με 49% έναντι 31%, με πιο καλά επιχειρήματα με 44% έναντι 38%, πιο ικανή στο θέμα της προσφυγικής κρίσης με 44% έναντι 39%, στη διεθνή πολιτική με 61% έναντι 30% και στην πολιτική της αγοράς εργασίας με 45% έναντι 40%.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σουλτς θεωρήθηκε πιο κοντά στον πολίτη από το 55% έναντι 24% που απάντησε υπέρ της κυρίας Μέρκελ, αλλά και πιο επιθετικός από το 87% των τηλεθεατών, έναντι 5%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..