Το Ιράν επενδύει 440 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του βαλλιστικού του προγράμματος

Το Ιράν επενδύει 440 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του βαλλιστικού του προγράμματος

Τη διάθεση 440 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν και την ενίσχυση των περιφερειακών δραστηριοτήτων των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του καθεστώτος, αποφάσισε σήμερα το ιρανικό κοινοβούλιο.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται παρά για την πρώτη ενέργειά μας» προειδοποίησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, ανακοινώνοντας την υπερψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία μιας σειράς μέτρων με στόχο «να αντιμετωπισθούν οι τρομοκρατικές και τυχοδιωκτικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή».

Διακόσιοι σαράντα βουλευτές (από τους 244 παρόντες) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη χορήγηση 260 εκατ. δολαρίων για την «ανάπτυξη του πυραυλικού προγράμματος» και ένα ισόποσο ποσό για τη Δύναμη Κοντς, τον κλάδο των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδιος για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ψηφοφορία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο κατά του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..