Λευκός Οίκος: Σύντομα ανακοινώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Λευκός Οίκος: Σύντομα ανακοινώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον θα κάνει «πολύ σύντομα» μια ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά.

H ανακοίνωση έχει να κάνει σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας — την οποία ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα «φρικτή» — δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οφείλει να ενημερώνει το Κογκρέσο κάθε 90 ημέρες εάν το Ιράν τηρεί αυτή τη συμφωνία του 2015. Η προθεσμία εκπνέει σήμερα.

Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση Τραμπ πιθανότατα θα αναγνωρίσει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί τη συμφωνία, αλλά ο Λευκός Οίκος διατηρεί τις επιφυλάξεις του γι' αυτήν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών θα κάνει πολύ σύντομα μια ανακοίνωση για τη συμφωνία αυτή», είπε ο Σπάισερ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. «Νομίζω όλοι γνωρίζετε πως ο πρόεδρος έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι θεωρεί πως αυτή ήταν μια κακή συμφωνία, μια κακή συμφωνία για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..