Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν

Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν

Λίγο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Ισμαήλ Εμελιέν μπορεί να επαίρεται πως έχει πάρει υπό μάλης την δημόσια εικόνα ενός γάλλου προέδρου.

Ο Εμελιέν, εκτός από υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του Εμανουέλ Μακρόν, είναι επίσης και επιστήθιος φίλος του καθώς κι ένας από τους ελάχιστους που συμβουλεύεται ο νέος πρόεδρος για την δημόσια εικόνα του.

Με το χαρακτηρισμό "το μεγαλύτερο ταλέντο στη χώρα σε θέματα επικοινωνίας" να τον συνοδεύει, ιδού 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον Ισμαήλ Εμελιέν:

Δεξί χέρι του Ντομινίκ Στρος-Καν

Η πολιτική του καριέρα ξεκινάει... εξ απαλών ονύχων, το 2005, μόλις σε ηλικία 19 ετών, όταν αποφασίζει να ακολουθήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τότε καθηγητή του στο φημισμένο πανεπιστήμιο Sciences-Po Paris, στην εκστρατεία του για να λάβει το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις επικείμενες εκλογές.

Μέντορας του ο Ζιλ Φίνκελστάιν

Το φθινόπωρο του 2006, ο ηττημένος από την Σεγκολεν Ρουαγιαλ, Στρος-Καν, τον παραδίδει στα ικανά χέρια του επικοινωνιολόγου Ζιλ Φίνκελστάιν, γενικού διευθυντή του γαλλικού think tank Jean-Jaurès Foundation. Εκεί, ο Εμελιέν μπαίνει στα βαθιά και... δεν ξαναβγαίνει ποτέ στα ρηχά.

Ο παράγοντας Μαδούρο

Το 2013, ένα χρόνο πριν ενταχθεί στο επιτελείο του Μακρόν, ο Εμελιέν δούλεψε για λογαριασμό του Νίκολας Μαδούρο! “Αρχικά πιστέψαμε πως ο Μαδούρο ήταν όντως ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής, αλλά κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας καταλάβαμε πως είχαμε κάνει λάθος”, είπε ο Εμελιέν στην L'Express.

 

Η σωστή διατύπωση έχει σημασία

Για τον Εμελιέν, η σωστή διατύπωση έχει σημασία. Λόγου χάρη, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Φρανσουά Φιγιόν, και ο Μακρόν ρωτήθηκε γι' αυτό, ο Εμελιέν τον είχε δασκαλέψει να πει το εξής: “αυτό είναι κάτι που άφορα τον Φιγιόν και τους δικαστές του”. Οι τέσσερις αυτές λέξεις “και τους δικαστές του” είναι, σύμφωνα με τον Εμελιέν αυτές που παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο, με την έννοια πως “φυτεύουν” μια ιδέα στο μυαλό του ακροατή.

Οικογενειακή υπόθεση

Μαζί με τον Εμελιέν, στο επιτελείο Μακρόν εργάζεται και η νεότερη αδελφή του, Μαρί. Η απόφοιτος Μηχανικός του Πολυτεχνείου είναι επικεφαλής της τοπικής επιτροπής του κόμματος En Marche! στην γενέτειρα πόλη της, την Γκρενόμπλ. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..