Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα λόγω υπερφορολόγησης

Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα λόγω υπερφορολόγησης

Κριτική στην κυβέρνηση για τους πανηγυρικούς λόγους σχετικά με το πλεόνασμα άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Ενιαίου πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Οπως είπε «δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Για να προσθέσει με έμφαση: «Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ».

Προειδοποίησε μάλιστα πως «με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν».

Οπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά «το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές» όπως είπε για να καταλήξει: «Αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Πηγή: www.iefimerida.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..