Τεπελένι: Βρέθηκαν οστά 108 Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο

Τεπελένι: Βρέθηκαν οστά 108 Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο

Στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται στο Τεπελένι έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής τα οστά 108 πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στο αλβανικό μέτωπο.

Η επιχείρηση αφορά στην αναζήτηση εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-41.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 22 Ιανουαρίου 2018, μετά τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας. 

Βάση δεδομένων για την ταυτοποίηση των οστών 

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί βάση δεδομένων δείγματος αίματος των συγγενών-απογόνων των πεσόντων.

Η βάση δεδομένων έχει δημιουργηθεί από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, για να γίνουν οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις. 

Μεγάλο ενδιαφέρον των συγγενών 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συγγενών και απογόνων των πεσόντων, καθώς έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής πάνω από 360 δείγματα αίματος απ' όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα,  μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για περισσότερες πληροφορίες. 

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους ενδιαφερομένους. Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο θα ανακοινώνει αριθμητικά στοιχεία. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-6573274 και 210-6575020 της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..