Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αρμενία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αρμενία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Ερεβάν, με μία μονάδα στρατιωτικών να εντάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών, λόγω της συνεχιζόμενης σφοδρής οικονομικής κρίσης και της πολιτειακής ανωμαλίας: Το Δημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα της Αρμενίας δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην προσωρινή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2017 οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν 58 από 105 έδρες.

Οι δράσεις διαμαρτυρίας στην Αρμενία έχουν εξαπλωθεί σε όλη κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας Ερεβάν και επίσης λαμβάνουν  χώρα και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Γκιούμρι στην οποία έχει έδρα η 102α ρωσική βάση .

Η σημερινή κατάσταση στην Αρμενία συζητήθηκε τηλεφωνικά από τον  Βλάντιμιρ Πούτιν και τον ομόλογο του Armen Sarkissian, με τους δυό τους να  τονίζουν  ότι για να ξεπεραστεί η εσωτερική κρίση το συντομότερο δυνατόν, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και προθυμία να επιλύσουν τα σημερινά ζητήματα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και αυστηρά εντός του συνταγματικού πλαισίου.

Η αρμενική αστυνομία ανακοίνωσε  ότι δεν παίρνει  καμία  πλευρά  και δεν μπερδεύεται  στις πολιτικές υποθέσεις.  Η αστυνομία έχει πάρει  τον έλεγχο όλων των κυβερνητικών κτιρίων .

Ο ηγέτης της δράσης διαμαρτυρίας στο Ερεβάν, και μέλος της αντιπολίτευσης βουλευτής Nikol Pashinyan πήγε από την πλατεία Δημοκρατίας στο γραφείο του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αρμενίας μαζί με  ομάδα διαδηλωτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..