Λέσβος: Σύλληψη 120 μεταναστών και δύο Ελλήνων στην πλατεία Σαπφούς

Λέσβος: Σύλληψη 120 μεταναστών και δύο Ελλήνων στην πλατεία Σαπφούς

Στην αστυνομία οδηγήθηκαν οι 120 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο από την περασμένη Τρίτη (17/04). Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο Έλληνες, αλληλέγγυοι προς αυτούς. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απείθεια και παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου. 

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..