Τουρκία: «Το τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν» - Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Τουρκία: «Το τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν» - Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Ως το τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι θα είναι το σημερινό καθώς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι τουρκικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των συμμαχικών ανταρτικών οργανώσεων είναι ήδη έτοιμες για την έφοδο στην πόλη.

Το ίδιο επανέλαβε και λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση του κόμματός του δήλωσε «Ότι εύχομαι η Άφριν να έχει καταληφθεί ως το βράδυ».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το YPG εμποδίζει τους αμάχους να διαφύγουν από την πόλη, ενώ πάνω από την Αφρίν πετούν διαρκώς UAV Bayraktar TB2 επιτηρώντας τις θέσεις του YPG πριν την επίθεση.

#Afrin is under heavy shelling by the Turkish army. Life of Thousands is in danger. pic.twitter.com/yjizEle7ze

— KKC (@KKC_Consultancy) March 14, 2018

Terör örgütü YPG/PKK sivillerin Afrin'den çıkışını hendeklerle engelliyor https://t.co/BeRvq0xJBk pic.twitter.com/KJV77SSJMq

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 14, 2018

Gece gündüz faaliyet gösterebiliyor, aktif keşif ve istihbarat uçuşları yapıyor. 27 saati bulan havada kalma özelliğine ve 27 bin feet irtifa rekoruna sahip. Bayraktar TB2, Fırat Kalkanı ve #ZeytinDalıHarekatı'nda önemli sorumluluklar üstlendi. Türk SİHA'ları ile ihracat başarısı pic.twitter.com/qE5Z677ZE9

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 14, 2018

Στο μεταξύ το YPG κατηγορεί την Τουρκία ότι ξεκίνησε τον εποικισμό του κουρδικού θύλακα στην Αφρίν και στα εδάφη που έχει καταλάβει με οικογένειες φιλότουρκων ισλαμιστών και Τουρκμένων.

Το YPG καταγγέλλει και τη «σιωπή» της Διεθνούς Κοινότητας στις φασιστικές πρακτικές του εισβολέα τουρκικού κράτους και των μισθοφορικών συμμοριών του εις βάρος του λαού της Εφρίν.

«Αυτές οι φασιστικές πρακτικές έχουν στόχο την ιστορία και το μέλλον και την ελεύθερη και τιμημένη ζωή της περιοχής, καθώς ένας πόλεμος ξεκίνησε μέσω μιας στρατιωτικής επέμβασης παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο».

Οι YPG αναφέρei ότι «το τουρκικό κράτος έχει εμπλακεί σε φασιστικές πρακτικές σφαγιάζοντας και εκτοπίζοντας τον λαό μας από τις περιοχές που πρόσφατα εισέβαλαν.

»Ωστόσο, ο λαός μας έχει διακηρύξει την αφοσίωσή του στη γη του και στην ιστορία.

»Ο λαός μας αντιστέκεται με την ίδια αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που λεηλάτησαν τις περιουσίες του και σε εκείνους που διαλαλούν σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι όσοι αρνούνται την κυριαρχία του τουρκικού κράτους θα αποκεφαλιστούν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..