Μετωπική Ρωσίας-Βρετανίας: Το Λονδίνο εξετάζει την αποχή της βρετανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από το Μουντιάλ

Μετωπική Ρωσίας-Βρετανίας:  Το Λονδίνο εξετάζει την αποχή της βρετανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από το Μουντιάλ

Η κρίση στις ρωσοβρετανικές σχέσεις κλιμακώνεται γρήγορα και μάλιστα με ανεξέλεγκτο ρυθμό.

Μετά τις απελάσεις, την ταξιδιωτική οδηγία προς Βρετανούς και την απειλή για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων τώρα η Βρετανία εξετάζει και το ενδεχόμενο απόσυρσης της Εθνικής της ομάδας ποδοσφαίρου από το μουντιάλ του 2018 που πρόκειται να διεξαχθεί στη Ρωσία.

 Όπως αναφέρει η Daily Mail σε σχετικό άρθρο η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επιχειρήσει να πείσει την βρετανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μη στείλει την Εθνική της ομάδα στη Ρωσία για το μουντιάλ που ξεκινά στα 14 Ιουνίου.

Ήδη ο πρίγκιπας William ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πάει στη Ρωσία για να παρακολουθήσει αγώνες της βρετανικής ομάδας και αυτό τίθεται ως επιχείρημα όλο και πιο επιτακτικά προκειμένου η Αγγλία να απέχει από την διεθνή αυτή ποδοσφαιρική συνάντηση.  

Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ότι προειδοποιεί  τους Βρετανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τον κίνδυνο "εχθρικών αντιδράσεων" απέναντί τους μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την υπόθεση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Το Φόρεϊν Όφις αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για τη χώρα αυτή, καλώντας όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια.

"Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα (έκφρασης) αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο" αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

"Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση, να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις" συνεχίζει το κείμενο.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..