Έκκληση Δ. Αβραμόπουλου για επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στις οικογένειες τους

Έκκληση Δ. Αβραμόπουλου για επιστροφή  των Ελλήνων στρατιωτικών στις οικογένειες τους

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη μετανάστευση, αναφέρθηκε στα προβλήματα ανάμεσα σε Ευρώπη και Τουρκία και στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές, λέγοντας πως το ζήτημα αυτό αποτελεί μια τυπικότητα η οποία όμως έχει κλιμακωθεί χωρίς λόγο.

«Οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονταν σε μια περιοχή χωρίς ξεκάθαρες σημάνσεις συνόρων όπως τείχη ή φράχτες και αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν», σημείωσε ο Επίτροπος κάνοντας έκκληση να επιστραφούν πίσω στις οικογένειες τους έτσι ώστε να βελτιωθεί το κλίμα στις Ευρωτουρκικές σχέσεις. «Έγινε ένα μικρό λάθος, πρέπει να κυριαρχήσει η σύνεση και ο ρεαλισμός», είπε.

Με το βλέμμα στην Ευρωτουρκική Σύνοδο στη Βάρνα είναι επίσης η Επιτροπή με τον Επίτροπο Αβραμόπουλο να δηλώνει πως προετοιμαζόμαστε για μια “καλή συνάντηση” στη Βάρνα και θα αποτελέσει ευκαιρία να αποσαφηνιστούν πολλές πτυχές με τη συνεργασία στη Τουρκία. “Προσβλέπουμε σε μια καλή συνάντηση κορυφής στη Βάρνα”, ολοκλήρωσε.

Ο Επίτροπος στη συνέχεια δήλωσε πως «Η συνεργασία μας με τη Τουρκία είναι σημαντική και η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας, είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, είναι ένα ζήτημα κοινής και ξεκάθαρης πολιτικής θέλησης και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν εντάσεις. Με το να επιλύσουμε τις εντάσεις αυτές θα στείλουμε ένα σαφές θετικό μήνυμα και αναφέρομαι και στους 2 Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη Τουρκία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..