«Νίπτει τας χείρας του» το ΝΑΤΟ για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Γ. Στόλτενμπεργκ: «Βρείτε τα μεταξύ σας»!

«Νίπτει τας χείρας του» το ΝΑΤΟ για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Γ. Στόλτενμπεργκ: «Βρείτε τα μεταξύ σας»!

«Ντίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν κρατούνται αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

Ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou ξεκαθάρισε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», αναιρώντας έτσι οποιαδήποτε πιθανότητα διαμεσολαβητικής προσπάθειας εκ μέρους της «συμμαχίας» για την σύντομη διευθέτηση του θέματος.

Παράλληλα ο Γ. Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ:

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο γ.γ.του ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά το θέμα των S-400 ο Στόλτενμπεργκ είπε πως είναι μια απόφαση που αντανακλά τις εθνικές της ανάγκες και είναι μια εθνική απόφαση…

Τότε προς τι ο θόρυβος από τις ΗΠΑ για την αγορά τους απο την Ρωσία;

Πιο συγκεκριμένα ο εκτός τόπου και χρόνου γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε:

«Πρόκειται για μια εθνική απόφαση της Τουρκίας. Αυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι η διαλειτουργηκότητα, κάτι που σημαίνει ότι διαφορετικά συστήματα πρέπει να δουλεύουν μαζί.

Για αυτό όμως δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα ώστε οι S-400 να ενταχθούν το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Περιττό να προσθέσω πως η ολοκλήρωσή τους στο σύστημα του ΝΑΤΟ θα είναι δύσκολη υπόθεση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..