Ιταλία: «Τον ουρανό με τ’ άστρα» τάζει ο Σ. Μπερλουσκόνι ώστε να ξαναγίνει πρωθυπουργός!

Ιταλία: «Τον ουρανό με τ’ άστρα» τάζει ο Σ. Μπερλουσκόνι ώστε να ξαναγίνει πρωθυπουργός!

Σε προεκλογική του ομιλία σε θέατρο του Μιλάνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε για μια ακόμα φορά τις δεσμεύσεις του κόμματός σε φορολογικά και οικονομικά θέματα, τάζοντας πράγματα που δύσκολα θα μπορέσει να τηρήσει σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός.

 «Δεν θα αυξήσουμε τον φόρο προστιθέμενης αξίας καθ΄όλο το 2108 αλλά ούτε και το 2019», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Στην συνέχεια, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν «για την κατάκτηση μιας ευρείας και δυνατής πλειοψηφίας».

Ο «μίστερ τιβί» πρόσθεσε ότι μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι θεωρεί ότι περιγράφει με πιστά την δράση και την προσωπικότητά του, στον στίβο της πολιτικής. Πρόκειται για την φράση «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε φοβούνται, σε χλευάζουν και στο τέλος κερδίζεις». Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλησε να αναφερθεί και στην σωματική του κατάσταση: «είμαι νέος. Ξυπνώ στις έξι το πρωί, τρέχω, κολυμπάω και αμέσως μετά αρχίζω να νευριάζω με τις εφημερίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι το 2011 αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, επειδή, θεωρεί ότι στην ουσία οργανώθηκε πραξικόπημα σε βάρος του. Σε ότι αφορά, τέλος, την δυνατότητα περαιτέρω τόνωσης της οικονομικής ανάκαμψης, ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια δήλωσε: «λιγότερη φόροι για τις οικογένειες, την εργασία και τις επιχειρήσεις, φέρνουν περισσότερες επενδύσεις των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη κατανάλωση από μέρους των νοικοκυριών και περισσότερες θέσεις εργασίας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..