Χαλκίδα: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, κλοπών και τοκογλυφίας (φωτό)

Χαλκίδα: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, κλοπών και τοκογλυφίας  (φωτό)

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Χαλκίδας, εξάρθρωσαν δυο διαφορετικές συμμορίς που εμπλέκονταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών και τις κλοπές. Στις παρυφές τους λειτουργούσε και κύκλωμα τοκογλυφίας.

Οι δυο συμμορίες «ξεδοντιάστηκαν» με μια οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των τμημάτων Ιστιαίας, Ερέτριας και Αλιβερίου από την Εύβοια, της Ασφαλείας Θηβών και του τμήματος Τανάγρας από την Βοιωτίας και του τμήματος Νίκαιας στην Αττική. Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την πρώτη, συνελήφθησαν ο 35χρονος Αλβανός αρχηγός της, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 42, 39, 34 και 23 χρόνων και τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 35 χρόνων και μία 29χρονη, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί ηλικίας 63 και 24 χρόνων. Όλοι δρούσαν από τον Σεπτέμβριο σε δυο οποομάδες, η μια από τις οποίες αποτελούνταν από τον αρχηγό, τον 24χρονο ομοεθνή του και τον 34χρονο Έλληνα που είχαν διακινήσει κοκαΐνη αξίας άνω των 19.000 ευρώ σε περισσότερα από 40 άτομα στην Χαλκίδα, την Ερέτρια και την Αρτάκη! Η δεύτερη υποομάδα στην οποία συμμετείχαν οι υπόλοιποι, είχε διακινήσει κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη αξίας άνω των 15.000 ευρώ σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και, κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών. Κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών αντιμετωπίζουν και άλλοι 52 Έλληνες, 48 άνδρες και δυο γυναίκες η μία εκ των οποίων συνελήφθη. 

Για την δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που λεηλατούσε από τον Ιούλιο ανενεργά εργοστάσια και εγκαταστάσεις σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής, συνελήφθησαν ο 52χρονος Έλληνας αρχηγός της, πέντε Έλληνες ηλικίας 64, 63, 43, 53 και 43 και δύο Αλβανοί ηλικίας 42 και 36 χρόνων και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές. Οι δράστες άρπαζαν εργαλεία, καλώδια χαλκού, οχήματα, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, τα φόρτωναν σε γερανοφόρο του αρχηγού τους και τα μετέφεραν σε χώρους όπου τα φύλαγαν για να τα διαθέσουν άμεσα προς πώληση σε κύκλωμα κλεπταποδόχων με επιχειρήσεις ανακύκλωσης scrap με τους οποίους συνεργάζονταν. Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές και δύο απόπειρες με λεία αξίας πάνω από 500.000 ευρώ!

Για την τρίτη ομάδα που δραστηριοποιούνταν από τον Σεπτέμβριο σε περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβιασμών, συνελήφθησαν ένας 53χρονος Έλληνας και ο 52χρονος Έλληνας αρχηγός της δεύτερης οργάνωσης. Οι δυο τους εκμεταλλεύονταν την οικονομική δυσχέρεια πολιτών που χρειάζονταν άμεσα μετρητά και «έσπαζαν» επιταγές ή τους δάνειζαν μεγάλα χρηματικά ποσά και απαιτούσαν ληστρικούς τόκους 5% έως 10%. Αν καθυστερούσαν την αποπληρωμή, τους εκβίαζαν απειλώντας να σφραγίσουν τις επιταγές. Μάλιστα, ο 53χρονος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στον εμπρησμό μιας επιχείρησης, το Νοέμβριο του 2016! Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 θύματά τους και οι δράστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, τοκογλυφία, εκβίαση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια και άλλους χώρους, στο πλαίσιο της ευρύτατης επιχείρησης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 32,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 110,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 11 ναρκωτικά χάπια, ένα χασισόδεντρο και πλήθος ζυγαριές ακριβείας, δυο πιστόλια που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, δυο κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, στιλέτα, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, μια σιδερογροθιά και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer. Ακόμη, κατασχέθηκαν κλεμμένα μηχανήματα, εξαρτήματα, εργαλεία και κοσμήματα, καθώς και μετρητά ύψους 104.595 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές, διάφορες σημειώσεις που εξετάζονται, καθώς και δυο Ι.Χ. φορτηγά. 

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..