Σ. Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στους πρέσβεις τους να αποτρέπουν την συνεργασία με την Ρωσία»

Σ. Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στους πρέσβεις τους να αποτρέπουν την συνεργασία με την Ρωσία»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι οι πρέσβεις των ΗΠΑ σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν οδηγίες να αποτρέπουν την συνεργασία με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ ήρθε μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Σλοβένο ομόλογο του Καρλ Εριαβετς.

«Χθες η επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε δημόσια και με υπερηφάνεια ότι όλοι οι Αμερικανοί πρέσβεις σε όλες χωρίς εξαίρεση τις χώρες του κόσμου έχουν τις εξής αυστηρές οδηγίες: καθημερινά να πηγαίνουν και να απαιτούν από τα αντίστοιχα κράτη να μην συνεργάζονται με την Ρωσία» επέστησε την προσοχή των δημοσιογράφων ο Λαβρόφ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Επειδή οι ΗΠΑ επέβαλαν κατά της Ρωσίας κυρώσεις. Νομίζω ότι αρκεί να ακούσει απλώς αυτό το γεγονός για να αντιληφθεί, τις αρχές πάνω στις οποίες οι Αμερικανοί οικοδομούν τις σχέσεις τους με τα ξένα κράτη».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Σλοβενία, ο Σεργκεί Λαβρόφ είπε ότι η Λιουμπλιάνα επιθυμεί «να ασκήσει μια εξωτερική πολιτική κατά τέτοιο τρόπο και να συνεργάζεται μ εκείνα τα κράτη τα οποία μπορούν να της αποφέρουν τα μέγιστα οικονομικά και επενδυτικά οφέλη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..