Γερμανία: Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ σε πόλεις με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση

Γερμανία: Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ σε πόλεις με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση

Μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρύπανσης από τη βιομηχανική δραστηριότητα σε μεγάλες πόλεις θέλει να πάρει η γερμανική κυβέρνηση. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή αποφασίστηκε η δωρεάν δημόσια μεταφορά στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο. 

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δοκιμάσει τη δωρεάν μεταφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να συμμορφωθεί με τους κοινοτικούς κανόνες ρύπανσης και να αποφύγει πρόστιμα. Πέντε πόλεις - η Bonn, το Essen, το Herrenberg,το Reutlingen και το Mannheim - θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο «το αργότερο στο τέλος του έτους» σύμφωνα με τις προτάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Γερμανοί και Βρετανοί υπουργοί συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών των χωρών που κλήθηκαν στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα για να εξηγήσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί συνέχισαν να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για την τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση και τι θα κάνουν για να διορθώσουν το πρόβλημα.

«Σκεφτόμαστε τις δωρεάν δημόσιες μεταφορές, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων», αναφέρει μια επιστολή που έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Γερμανοί υπουργοί. «Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς περαιτέρω περιττές καθυστερήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Γερμανία», πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Η επιστολή περιέχει, επίσης, άλλες προτάσεις για τη μείωση της ρύπανσης, από τα συστήματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων, τις ζώνες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις πόλεις και τους περιορισμούς στις εκπομπές αερίων που παράγουν τα οχήματα όπως τα λεωφορεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..