Γ. Κουμουτσάκος: «Η επίσκεψη Ερντογάν “τραυμάτισε” και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Γ. Κουμουτσάκος: «Η επίσκεψη Ερντογάν “τραυμάτισε” και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Μιλώντας σήμερα  στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξέφρασε την άποψη ότι «η επίσκεψη Ερντογάν “τραυμάτισε” και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». «Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ενημέρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωσή της και αυτό φάνηκε από τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό την διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

«Αξιολογήσαμε πολύ σοβαρά την κατάσταση και πιστεύουμε ότι η ένταση θα διατηρηθεί και μπορεί μάλιστα να κλιμακωθεί οριζόντια από την Τουρκία, με άλλες μορφές διατήρησης της αμφισβήτησης», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..